Periodekampioenen Fotowedstrijd

De Koplopers Fotowedstrijd 2017 is ten einde. De onderstaande finalisten gingen met elkaar de strijd aan in een spannende finale. Ton Ravier wist uiteindelijk te titel van Koplopersfotograaf 2017 in de wacht te slepen.

Vierde periodekampioen

Vierde periodekampioen Bart Douben

Bart Douben (57) mag zich vierde periodekampioen noemen en gaat met de andere finalisten strijden voor de titel van Koplopersfotograaf 2017. Bart heeft vroeger als keeper in het voetbaldoel gestaan. “Ook de hond houdt mij fit door de nodige kilometers die we samen wandelen.”Daarnaast staat Bart vooral graag met de camera in de hand op zoek naar mooie plaatjes. “Ik doe normaal niet mee aan dergelijke wedstrijden, maar de Koplopers Fotowedstrijd leek me leuk om mee te doen.” Op de foto zijn de koplopers van de halve marathon van de Venloop 2017 te zien.

Derde periodekampioen

Derde periodekampioen Hanny vd Linden

Hanny van der Linden (61) is derde periodekampioen geworden. Met maar liefst 100 stemmen liet ze de andere deelnemers ver achter zich. Sport speelt een rol in het leven van Hanny en haar gezin. “Vroeger heb ik gekorfbald  in Uden en veel gezwommen. Nu doe ik voornamelijk nog wandelen en fietsen”. Bovendien is Hanny veel achter de camera te vinden en heeft daarin een nieuwe hobby gevonden. “Toen mijn zoon ging voetballen, ben ik gaan fotograferen bij wedstrijden. Elk weekend maak ik foto’s van de jeugd én senioren. Deze worden geplaatst op www.voetbal-shoot.nl. Dat levert veel leuke reacties op. Ook de spelers zijn blij met de foto’s. Een collega maakte Hanny attent op de Koplopers Fotowedstrijd. De actiefoto die Hanny heeft ingestuurd brengt een avondwedstrijd tussen Vitesse’08 uit Gennep en Vianen Vooruit in beeld.

Tweede periodekampioen

Tweede periodekampioen Chris Coolen

Chris Coolen mag zichzelf tweede periodekampioen noemen. Chris zet zich in om de Noord-Limburgse jeugd actief op de fiets te krijgen bij Wielerschool Noord-Limburg. “Wekelijks trainen we met 25 enthousiaste jongens en meisjes bij wieleromgeving Herungerberg in Venlo”. Chris is vroeger ook actief geweest als volleyballer en tegenwoordig regelmatig zelf op de fiets te vinden. En dat draagt hij over op zijn omgeving. “Ik heb 3 zoons die allen wielrennen. Maar het gaat niet alleen om het sporten. Sport verbroedert. Dat zien we bij de Wielerschool ook. We vinden het belangrijk dat de jeugd het leuk en gezellig heeft. De ouders zijn daarbij ook belangrijk”. Chris wist bij de eerste periode van de Koplopers Fotowedstrijd net geen periodekampioen te worden. Vandaar een hernieuwde poging in periode 2, met periodewinst tot gevolg. Dankzij een foto van een trainingsrit voor recreanten op de wielerbaan.

Eerste periodekampioen

Eerste periodekampioen Ton Ravier

Ton Ravier (69) is met maar liefst 99 stemmen eerste periodekampioen geworden. Ton heeft een passie voor voetbal. “In het verleden heb ik gevoetbald en ben ik scheidsrechter geweest”. Tegenwoordig staat hij langs de lijn om aan te moedigen, maar vooral om foto’s te maken bij voetbalclub VV Reuver. “Het begon met het maken van een fotoarchief. Ondertussen ben ik bij veel wedstrijden te vinden met de camera in de hand”. Met een actiefoto van een wedstrijd van Reuver 1 wist Ton de eerste periodekampioen van de Koplopers Fotowedstrijd te worden.