De BEWEEGBASIS

De BEWEEGBASIS is dé wegwijzer op het gebied van beter wegen in het basisonderwijs.

Basisschoolleerlingen van nu bewegen steeds minder en hebben een voedingspatroon met meer risico’s. De BEWEEGBASIS wil leerlingen meer en beter laten bewegen met als resultaat een gezondere levensstijl. Door hier al in het basisonderwijs mee te starten, wordt de kans op blijvend succes groter.
De BEWEEGBASIS helpt professionals om basisschoolleerlingen op de best mogelijk manier te helpen beter en gezonder te bewegen.

In 2010 is een werkgroep gestart met een eigen studiemiddag ‘Bewegingsonderwijs aan kleuters’. Na veel enthousiasme was duidelijk dat hier veel vraag naar was. Vanaf 2012 werd de werkgroep uitgebreid met Gemeente Venlo, Fontys PABO Venlo, Sportregio Noord-Limburg, Sportservice Roermond, Ecsplore Sittard-Geleen en wordt jaarlijks een terugkerend bijscholingsmoment voor heel Limburg georganiseerd. Met sterke provinciale partners zoals Provincie Limburg, Huis voor de Sport Limburg en CIOS Sittard-Venlo wordt de studiedag voor bewegingsonderwijs en Gezonde Leefstijl in 2 steden aangeboden. Voor 2017 is dat in Venray en Sittard.